Μεταμόρφωσε το πρόσωπο σου με … Contouring!


FACE_NEW

Contouring: Μια λέξη που ακούς τόσο συχνά πλέον. Ήρθε η ώρα να μάθεις τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί.

Το πιο βασικό είναι να γνωρίζεις ότι μιλάμε για έναν όρο ομορφιάς, μια τεχνική του μακιγιάζ που έχει ως στόχο να τονίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου για να φαίνεται πιο λεπτό αλλά και σωστά δομημένο.

Για να πετύχεις το ιδανικό contouring, ή αλλιώς την διάσημη πλέον μέθοδο των φωτοσκιάσεων, πρέπει να έχεις διαθέσιμες δύο αποχρώσεις υλικών, είτε σε υγρή είτε σε creamy είτε σε compact μορφή και ένα πινέλο foundation ή μαλακό σφουγγαράκι.

Οι φωτοσκιάσεις απογειώνουν ένα μακιγιάζ και κατά συνέπεια ένα πρόσωπο εφόσον γίνουν τα σωστά βήματα:

Πώς τις εφαρμόζεις; Ένας πολύ επιτυχημένος τρόπος είναι να καθίσεις κάτω από το φως του δωματίου σου και να δεις κι εσύ η ίδια πού πέφτει το φως, ποιες περιοχές «κρύβει» και ποιες υπερτονίζει. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να λειτουργείς και εσύ με τα υλικά που έχεις στα χέρια σου.

Η σκουρόχρωμη απόχρωση είναι υπεύθυνη για τις σκιάσεις, τα σημεία δηλαδή που θέλεις να «κρύψεις», όπως είναι το σημείο κάτω από το κόκκαλο των ζυγωματικών, το πλαϊνό μέρος της μύτης αλλά και κάτω από το πιγούνι σου και στις γωνίες τους προσώπου.

Η ανοιχτόχρωμη απόχρωση τονίζει και αναδεικνύει τα ούτως ή άλλως πιο εκτεθειμένα σημεία του προσώπου σου, όπως αναφέραμε πιο πριν. Τέτοια σημεία είναι τα ζυγωματικά σου, το κέντρο της μύτης αλλά και η περιοχής ανάμεσα στα φρύδια σου.

Αναλυτικότερα:

  • Ξεκίνα το μακιγιάζ σου απλώνοντας την ανοιχτή απόχρωση στα μήλα, κάτω από την περιοχή των ματιών, κάτω από τη «γέφυρα» της μύτης και στο μέτωπο σε μορφή ανάποδου τριγώνου.
  • Στη συνέχεια, για να μαλακώσεις το αποτέλεσμα στο υπόλοιπο πρόσωπο, ανάμειξε το προϊόν χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο πινέλο foundation ή ένα σφουγγαράκι μαλακό για make up.
  • Έπειτα, άπλωσε τη σκούρα απόχρωση στο κάτω μέρος των μήλων, κάτω από τις 2 πλευρές της μύτης, κάτω από το σαγόνι και στο σημείο όπου ξεκινά η γραμμή των μαλλιών.

Αφού εφαρμόσεις και αυτή την απόχρωση, επανάλαβε την ανάμειξη χρησιμοποιώντας πάλι το πινέλο ή το σφουγγαράκι. Στο μέτωπο ανακάτεψε τα χρώματα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ενός φωτοστέφανου.

 

Extra tip: Η εφαρμογή χρώματος στα πλάγια της μύτης δημιουργεί την εντύπωση περισσότερων γωνιών.

Για να αποβάλεις τυχόν έξτρα προϊόν, χρησιμοποίησε ένα καθαρό σφουγγαράκι και αφού το βρέξεις, κάνε ταμποναριστές κινήσεις σε όλη την επιφάνεια του προσώπου.

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, ολοκλήρωσε με μία στρώση πούδρας.

 

Έχοντας ακολουθήσει αυτά τα βήματα έχεις επιτύχει ήδη το 90% του μακιγιάζ σου, καθώς έχεις αναδείξει με φως και λάμψη τα δυνατά σου σημεία και έχεις καμουφλάρει τα υπόλοιπα. Από εκεί και έπειτα, κραγιόν, μάσκαρα, φρύδια, ρουζ και ότι άλλο εσύ έχεις εντάξει στην καθημερινότητα σου ολοκληρώνουν το make up look σου με τον ιδανικό τρόπο!

Summer makeup trick: Ειδικά, το καλοκαίρι, ολοκλήρωσε το look περνώντας με bronzer τα σημεία του προσώπου που βλέπει περισσότερο ο ήλιος όπως το κέντρο του μετώπου, το κεντρικό μέρος της μύτης, τα μήλα και το πιγούνι.

 

Τα φιλιά μου, Maria S.

© 2016 Fashion All Rights Reserved.