Το Μακιγιάζ της Ανάστασης!


 

1

Η Ανάσταση έφτασε και όπως κάθε χρόνο όλες προετοιμαζόμαστε για να εντυπωσιάσουμε με τα ρούχα και το μακιγιάζ μας. Εμείς είμαστε έτοιμες να σας δώσουμε τα φώτα μας για το ανάλογο μακιγιάζ που θα εντυπωσιάσει χωρίς να είναι υπερβολικό.

Αρχικά πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας το εξής: Δεν υπάρχει φως μέρας, αλλά μόνο κεριά και τα φώτα της εκκλησίας που είναι θερμός φωτισμός, κάνοντας τα θερμά χρώματα πιο έντονα. Αποφεύγουμε λοιπόν το πολύ ρουζ και γενικά οτιδήποτε σκουρόχρωμο και δεν ξεχνάμε να τονίσουμε τα φρύδια μας με ένα φυσικό μολυβάκι.

Για το μακιγιάζ:

Βάση

Η βάση είναι άκρως απαραίτητη για να κρύψουμε οτιδήποτε ατέλειες όπως σπυράκια, ουλές, κοκκινίλες κλπ. Μην το παρακάνετε όμως, γιατί αν μπείτε μέσα στην εκκλησία, από τη πολύ ζέστη μπορεί να ιδρώσετε και να έχετε ένα άσχημο αποτέλεσμα.
Το χρώμα της βάσης θα πρέπει να είναι ένα τόνο πιο ανοιχτό από ότι συνήθως αφού όπως είπαμε το σκούρο περιβάλλον και ο θερμός φωτισμός θα το κάνουν ακόμη πιο σκούρο.
Στην συνέχεια φωτίστε το πρόσωπό σας με φωτοσκιάσεις και δώστε περισσότερη έμφαση στη φωτεινότητα. Βάλτε πιο ανοιχτόχρωμο make up στα σκούρα σημεία του προσώπου σας ώστε να δείχνετε πιο φρέσκια, φωτεινή και ανανεωμένη.

Μάτια

Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα έντονα χρώματα και η αιτία είναι και πάλι ο θερμός φωτισμός. Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιθυμούμε. Μπορούμε να κινηθούμε σε τόνους bronze, καφέ, ακόμη και ασημί με περιορισμούς και το μακιγιάζ θα είναι αρκετά εντυπωσιακό. Μια εύκολη και αγαπημένη λύση για ένα όμορφο βλέμμα είναι η γραμμή eyeliner που είναι πάντα στην μόδα. Μια ελαφρώς ιριδίζουσα σκιά σε φυσική απόχρωση (π.χ μπεζ), γωνία για να δώσουμε βάθος και ένταση στο βλέμμα με ένα καφέ (όχι πολύ έντονο γιατί θα χαθεί το eyeliner) και μετά, την γραμμή του eyeliner με ελαφριά κλίση προς τα πάνω. Δεν ξεχνάμε να γεμίσουμε την γωνία στο σημείο που ενώνεται με την φυσική πορεία του ματιού μας. ΠΟΤΕ δεν ακολουθούμε την γραμμή του ματιού μας, αλλά δίνουμε εμείς το σχήμα που θέλουμε και γεμίζουμε στο κενό (βλέπε φωτογραφία παρακάτω). Τελειώνω με μπόλικη μαύρη μάσκαρα για άκρως σαγηνευτικό αποτέλεσμα.

eyeliner-ipopgr-1

Κραγιόν

Η επιλογή γενικά είναι ελεύθερη. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε τα υπερβολικά απαλά χρώματα ή σχεδόν άχρωμο κραγιόν για να μην έχουμε ένα άτονο αποτέλεσμα.
Για κανένα λόγο, και όταν λέω για κανένα λόγο το εννοώ: Δεν βάζουμε πιο έντονο περίγραμμα από το κραγιόν. Το σωστό είναι το περίγραμμα να είναι, αν όχι στην ίδια απόχρωση, ένα τόνο πιο σκούρο από το κραγιόν. Μια επιλογή είναι το κλασικό κόκκινο που οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουμε. Όχι υπερβολές με το περίγραμμα σε όσες έχουν λεπτά χείλη και επίσης όσες έχουν μεγάλα χείλη πρέπει να προσέξουν την ποσότητα του κραγιόν.
Ρουζ

Απαραίτητο είναι το ρουζ, αλλά μην το παρακάνετε. Βάλτε τόσο που να είναι  οριακά ανεκτό ώστε να μην γίνει ιδιαίτερα έντονο.
Πούδρα

Οπωσδήποτε τελειώνουμε με πούδρα. Η πούδρα θα σε γλιτώσει από την αντανάκλαση που δημιουργεί το φως των κεριών και τον οριακό φωτισμό. Επίσης θα σε βοηθήσει πολύ να μην λιώσει το μακιγιάζ. Η πούδρα που προτείνω είναι η διάφανη σκόνη -όχι σε μορφή compact γιατί δημιουργεί με το make up την αίσθηση του στόκου.

makeup_037V011

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Maria

 

© 2016 Fashion All Rights Reserved.