Για ποιους λόγους κολλάει η ζυγαριά ?


1

Κατά την διάρκεια μιας διατροφής, πολλές φορές  την ώρα της  ζύγισης βλέπουμε την ζυγαριά να κολλάει και να μην φαίνεται η προσπάθεια που έχουμε κάνει. Οι κύριοι λόγοι που συμβαίνει αυτό, είναι οι εξής:

-Δυσκοιλιότητα

-Αναμονή Περιόδου / Βρίσκεστε στο Μέσο του κύκλου σας (Αν είστε γυναίκα)

-Χαμηλός σίδηρος

-Η ζυγαριά σας έχει αποσυντονιστεί (μπλοκάρει / χαλάσει) και δεν μπορεί να αποδώσει τις πραγματικές μικρές μειώσεις του βάρους σας. Το ίδιο συμβαίνει όταν δεν ζυγίζεστε σε σταθερή πρωινή ώρα (μετά την τουαλέτα) ή με τα ίδια ελαφριά ρούχα

-Τρώτε μεγαλύτερες ποσότητες από εκείνες που προτείνει η δίαιτά σας

-Κάνετε αντικαταστάσεις τροφίμων που δεν προβλέπονται

-Τσιμπολογάτε στις ενδιάμεσες ώρες των γευμάτων χωρίς να έχετε συναίσθηση της πραγματικής ποσότητας που καταναλώνετε

-Παραλείπετε γεύματα νομίζοντας ότι έτσι θα χάσετε περισσότερο

Λαμβάνετε ακανόνιστα γεύματα (τρώτε σε μη σταθερές ώρες), οπότε και αποδιοργανώνετε το μεταβολισμό σας. Επίσης, το ίδιο συμβαίνει εάν καταναλώνετε κάποιο γεύμα πολύ κοντά στον ύπνο (είτε στο μεσημβρινό, είτε στο βραδινό)

-Δεν πίνετε αρκετή ποσότητα νερού (είστε αφυδατωμένος/η)

-Λαμβάνετε αντισυλληπτικά, αντιβιοτικά, κορτικοστεροειδή (κορτιζόνη) ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα

-Έχετε κατακράτηση υγρών λόγω πιθανής γαστρεντερικής διαταραχής («φούσκωμα – πρήξιμο»): Δυσπεψία, ευερέθιστο έντερο κλπ.

-Έχετε χάσει βάρος πρόσφατα οπότε και το σώμα βρίσκεται στη φάση προσαρμογής (αφομοίωσης) των νέων επιπέδων του βάρους σας.

-Γυμνάζεστε οπότε και επισυμβαίνει τροποποίηση της σύστασης του σώματός σας (αύξηση μυϊκού ιστού).

-Εφαρμόζετε μία κατά βάση υδατανθρακική διατροφή.

Η διαδικασία του ζυγίσματος αποτελεί ένα «φωτογραφικό» γεγονός. Η ένδειξη της ζυγαριάς σας κάθε φορά απεικονίζει την κατάσταση του βάρους σας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η οποία και δύναται να τροποποιηθεί (είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω) στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, για μια πιο σωστή ζύγιση, πρέπει να είμαστε χωρίς ρούχα, νηστικοί, έχοντας πάει τουαλέτα και να γίνεται κάθε 7 ή 14 μέρες το πρωί.

© 2016 Fashion All Rights Reserved.