Εφαρμογή της τεχνικής των φωτοσκιάσεων ανάλογα με το σχήμα του προσώπου


IMG_8546Όπως ήδη ξέρουμε οι διορθώσεις στο σχήμα του προσώπου, γίνονται με την τεχνική των φωτοσκιάσεων.
Η φωτοσκίαση είναι η διαδικασία του να ρίχνεις φως και σκιές, αναδεικνύοντας κάποια σημεία του προσώπου σου χρησιμοποιώντας ανοιχτά χρώματα που προσδίδουν φωτεινότητα και όγκο, ενώ αντίθετα με σκούρα χρώματα μειώνεις τον όγκο και καλύπτεις σημεία του προσώπου σου, έτσι ώστε οι περιοχές αυτές δείχνουν μικρότερες.
Για να έχουμε καλό αποτέλεσμα, αποφεύγουμε να κάνουμε έντονες φωτοσκιάσεις στο φως της ημέρας γιατί θα μας δημιουργήσει ψεύτικο και αφύσικο αποτέλεσμα!

Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μας θα πρέπει να τονίσουμε ορισμένες περιοχές. Ας δούμε ποιές είναι αυτές ανα πέριπτωση:

1. Οβάλ ή Ωοειδές
Είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου κατά το αναγεννησιακό πρότυπο. Έχει 3 ζώνες ίσες και άψογη συμμετρία. Είναι πιο φαρδύ στα ζυγωματικά και πιο λεπτό σε μέτωπο και πιγούνι. Επίσης, ανάμεσα στα μάτια χωράει άλλο ένα μάτι. Η μόνη παρέμβαση που κάνουμε αν θέλουμε, είναι να σκουρίνουμε το κάτω μέρος των ζυγωματικών και να φωτίσουμε το κόκκαλο.

2. Ωοειδές ή Μακρύ
Αυτό το πρόσωπο είναι μεγάλο σε ύψος και μικρό σε πλάτος. Το διορθώνουμε ως εξής: Τοποθετούμε σκούρο make-up σε μέτωπο και πιγούνι για να ”κόψουμε” το ύψος και ανοιχτό make-up σε δύο ζώνες που ξεκινούν από τους κροτάφους, περνούν μπροστά από τα αυτιά και καταλήγουν στα πλάγια του πιγουνιού, ώστε να αυξήσουμε το πλάτος.

3. Ορθογώνιο
Το ορθογώνιο πρόσωπο ανήκει στην κατηγορία του ωοειδές ή μακρύ προσώπου. Έχει και αυτό μεγάλο ύψος και μικρό πλάτος, αλλά και γωνίες στην άνω και κάτω ζώνη. Για να το διορθώσουμε τοποθετούμε και σ’αυτό όπως στο ωοειδές ή μακρύ πρόσωπο σκούρο make-up σε μέτωπο και πιγούνι ( για να ”κόψουμε” το ύψος ) καθώς και στις γωνίες, ενώ ανοιχτό make-up στα πλάγια του προσώπου για να αυξήσουμε το πλάτος του.

4. Στρογγυλό

Εδώ έχουμε χαμηλό μέτωπο, κανονικά μάτια, μύτη με στρογγυλεμένη φόρμα, ”γεμάτα” μάγουλα, στρογγυλό και καθόλου έντονο πιγούνι ( τα άτομα που τείνουν να έχουν περιττά κιλά έχουν αυτό το πρόσωπο ). Πώς διορθώνουμε: Χρησιμοποιούμε ανοιχτόχρωμη βάση make-up γιατί τονίζει. Βάζουμε σε όλο το πρόσωπο μια πιο σπασμένη βάση στο χρώμα της επιδερμίδας μας. Για να ”κόψουμε” πλάτος, τοποθετούμε σκούρο make-up απ’τα πλάγια των κροτάφων, μπροστά από τα αυτιά και τέλος στα πλάγια του πιγουνιού ( όπως και στο ωοειδές πρόσωπο ). Για να αυξήσουμε το ύψος φωτίζουμε με πιο ανοιχτόχρωμο make-up το μέτωπο, τα κόκκαλα και το πιγούνι ( και σκιάζουμε στο λαιμό και κάτω απ’το πιγούνι).

IMG_8545

5. Τετράγωνο
Αυτό το πρόσωπο έχει το ίδιο φάρδος στο μέτωπο στα ζυγωματικά και στο πιγούνι, ενώ παρουσιάζει μικρό ύψος. Έχει μεγάλα μάτια, έντονες γωνίες στην κάτω γνάθο και δυναμική έκφραση! Διορθώνουμε σκιάζοντας στα πλαινά του προσώπου ξεκινώντας από τους κροτάφους, κατεβαίνοντας στα ζυγωματικά και φτάνοντας στην κάτω γνάθο. Επιπλέον, φωτίζουμε στο κέντρο του μετώπου, στο πάνω μέρος των ζυγωματικών και στο πιγούνι για να αυξήσουμε το ύψος.

6α. Τριγωνικό (<<καρδούλα>>)
Σ’αυτό το πρόσωπο η άνω ζώνη είναι φαρδιά, η μεσαία μικραίνει ελαφρώς και η κάτω είναι στενή με μυτερό πιγούνι. Εδώ, σκιάζουμε τους κροτάφους και το πιγούνι, ενώ βάζουμε ανοιχτό make-up στο κέντρο του μετώπου, στα ζυγωματικά και στα πλάγια της κάτω ζώνης.

6β. Τριγωνικό ( ανάποδο, <<αχλάδι>> )

Στο τριγωνικό (προς τα πάνω) πρόσωπο η άνω ζώνη είναι στενή ενώ η μεσαία και η κάτω ζώνη είναι κανονικές. Για να διορθώσουμε βάζουμε ανοιχτό make-up στα πλάγια της άνω ζώνης και σκουραίνουμε το κέντρο του μετώπου και το πιγούνι.

7α. Τραπεζοειδές

Στο τραπεζοειδές πρόσωπο η κάτω ζώνη είναι φυσιολογική ενώ η μεσαία και η άνω είναι πιο φαρδιές. Για να το διορθώσουμε βάζουμε σκούρο make-up ξεκινώντας από τα πλάγια του μετώπου, περνώντας μπροστά από τα αυτιά και καταλήγοντας στην αρχή της κάτω ζώνης.

7β. Τραπεζοειδές ανάποδο

Εδώ, η άνω ζώνη είναι φυσιολογική ενώ η μεσαία και η κάτω πολύ πιο φαρδιές. Διορθώνουμε βάζοντας σκούρο make-up ξεκινώντας από τους κροτάφους και τελειώνοντας στις άκρες του πιγουνιού , και ανοιχτό make-up στην άνω ζώνη.

8. Εξαγωνικό
Το εξαγωνικό πρόσωπο έχει μικρό ύψος και μεγάλο πλάτος με γωνίες σε όλες τις ζώνες. Η μεσαία ζώνη είναι πιο φαρδιά από τις άλλες δύο. Για να διορθώσουμε βάζουμε σκούρο make-up στα πλάγια και φωτίζουμε το μέτωπο ψηλά, στις ρίζες των μαλλιών και το πάνω μέρος των ζυγωματικών.

9. Μικτό
Τέλος το μικτό πρόσωπο συνδυ άζει δύο ή και περισσότερους τύπους προσώπου. Σ’αυτό το πρόσωπο σκιάζουμε τις προεξοχές και φωτίζουμε ό,τι θέλουμε να προβάλλουμε.

IMG_8547

Καλή επιτυχία σε όλες!!!

Maria S.

© 2016 Fashion All Rights Reserved.